#####

Jednom jako, jako davno postojao je jedan otok gdje su zivjeli svi osjecaji: Sreca, Tuga, Znanje, Tastina i svi ostali, ukljucujući Ljubav. Jednog dana su saznali da ce otocic potonuti, pa su se svi krenuli spasavati. Ljubav je zeljela ostati do zadnjeg trenutka, vjerna i odana svom otocicu,no kada je otocic gotovo nestao, ipak je odlucila zatraziti pomoc.

Bogatstvo je upravo prolazilo kraj nje u svom velikom, luksuznom brodu kada ga je Ljubav zapitala moze li ju povesti sa sobom. Bogatstvo je gotovo srdito odgovorilo da ne moze jer nema mjesta za nju obzirom da mu je brod ispunjen srebrnjacima.

Ljubav je odlucila zamoliti Tastinu za pomoc koja je upravo prolazila kraj nje u prelijepom brodicu. "Tastino, molim te pomozi mi!" zavapila je Ljubav na šta joj je Tastina odgovorila: "Ne mogu ti pomoci, Ljubavi, sva si mokra i mogla bi mi unistiti brod".

Tuga je bila u blizini i Ljubav ju je odlucila zamoliti za pomoc. "Molim te, povedi me sa sobom" tiho je zatrazila Ljubav. "Oh…Ljubavi, toliko sam tuzna i zelim biti sama" odvrati Tuga i odjedri sama dalje.

Sreca je takodjer prolazila kraj Ljubavi,no kako je bila presretna nije ni cula njezin poziv u pomoc.

Odjednom se zacuo glas koji je rekao "Dodji Ljubavi, ja cu te povesti". Bio je to jedan starac kojeg je Ljubav, ushicena i presretna, zaboravila pitati ime.
Kada su stigli na kopno, starac je posao svojim putem prije no sto ga je Ljubav mogla pitati tko je. Znajuci koliko duguje starcu, Ljubav se obratila Znanju, mudrom starcu za pomoc otkrivanja idetiteta dobrog starca koji joj je pomogao. Znanje joj je odgovorilo "
Vrijeme".

Ljubav je zastala u cudu i pitala zasto joj je Vrijeme pomoglo, na sto se Znanje nasmijalo mudrim smiješkom i odgovorilo :"Zato sto samo Vrijeme moze shvatiti koliko je velika i snazna prava Ljubav".

izkamena
Volite ih i kada to ne zasluzuju ... ! ... njima je ljubav tada najpotrebnija !!

Komentariši